T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KEPSUT - Hotaşlar İlkokulu

"TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDA BAŞLAR." OKUL ETKİNLİKLERİ

"Tertemiz Yarınlar Okullarda Başlar." 

"Çevreci Paçi Palyaço Cadı Cadaloza Karşı" Okul Etkinlikleri. 

 

Hotaşlar İlkokulu Öğrencileri, Çevre Farkındalığı İçin "Tertemiz Yarınlar Okullarda Başlar" Projesine Katıldılar

Hotaşlar İlkokulu , 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çevre farkındalığını artırmak amacıyla "Tertemiz Yarınlar Okullarda Başlar" projesine aktif bir şekilde katıldı. Okulun tüm öğrencileri, çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak ve sürdürülebilirlik bilincini yaymak için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Proje Yürütücüsü olan Okulumuz Müdür Yardımcısı Sayın Hatike VIZLI Başkanlığında yapılan toplantılar sonucunda projeyi yürütecek okulumuzun 7/A sınıfı çevre kirliliği ve çevre bilinci geliştirmekle ilgili bir tiyatro metni yazarak tüm okula oynama kararı verdiler. Proje kapsamında öğrenciler, çeşitli kitaplardan seçtikleri masal ve hikayeleri kullanarak çevreyle ilgili önemli mesajları Okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Bircan AVUR'un hazırlayıp oynadığı "Çevreci Paçi Palyaço Cadı Cadaloza Karşı" ile öğrencilere aktardılar. Her sınıf düzeyine uygun materyaller seçilerek, öğrencilerin yaşlarına ve ilgi alanlarına hitap edildi. Bu şekilde, öğrenciler eğlenirken öğrenmenin de keyfini çıkardılar.

Dikkat çektiğimiz paydaşlarla çevre ile ilgili bir ürün ortaya koymak istedik ve okul için kullanılan brandaların üzerine çevre ile ilgili resimler çizerek boyamalarını ve duvara asabileceğimiz büyük bir pankart hazırladık. Ayrıca yaptığımız etkinliklerle çevre kirliliği oluşturmamaya ve kullanılan malzemelerin tekrar kullanılabilmesine özen gösterdik.

Okul içinde düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, öğrenciler çevre dostu uygulamaları hayata geçirerek çevreye olan duyarlılıklarını gösterdiler. Geri dönüşüm kutuları yerleştirme, atık azaltma kampanyaları düzenleme ve çevre temizliği gibi faaliyetlerle öğrenciler, çevre konusunda aktif bir rol üstlendiler.

Hotaşlar İlkokulu'nun "Tertemiz Yarınlar Okullarda Başlar" Projesi, öğrencilerin çevre bilinci kazanmalarına ve sürdürülebilirlik konusunda duyarlı bireyler olmalarına katkı sağladı. Bu önemli proje, öğrencilerin çevre konusundaki farkındalıklarını artırarak, daha temiz ve yaşanabilir bir gelecek için umut verici adımlar attı.

Etkinlik Videolarına Ait Linklerimiz:

  1. Tiyatro Video Linki: https://www.youtube.com/watch?v=neTzXczBRSI
  2. Süper Çevko Oyunu: https://youtu.be/1UpOHgPlPKg?si=daw7EUYsHyXHxjuS
  3. Branda Üstüne Resim Boyama Etkinliği Videosu: https://youtu.be/Vuc6FyUrXaU?si=nb9_vOPz5Pek6Dmh
  4. Çöp Toplama Yarışı Videosu : https://youtu.be/3APQjwofmWE?si=RqFHwIDYaONQX5rp
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.04.2024 - Güncelleme: 24.04.2024 10:20 - Görüntülenme: 34
  Beğen | 0  kişi beğendi