T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KEPSUT - Hotaşlar İlkokulu

Enerji Verimliliği Haftası

Enerji Verimliliği Haftası

16-01-202416-01-202416-01-202416-01-2024Enerji verimliliği ile israfının  önlenmesi, iklim  değişikliği ile mücadele edilmesi  ve  çevrenin  korunması  için  enerji  kaynaklarının  ve  enerjinin  kullanımında  verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. İnsan hayatının temel ihtiyaçlarından olan enerji kaynaklarının ihtiyaç oranında ve bilinçli bir şekilde kullanılmasını sağlamak ,  enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Verimliliği Haftası" olarak kutlanmaktadır.

 Bu kapsamda okulumuzda enerji verimliliğini arttırmak için öğrenci, veli ve öğretmenlerimizi bilinçlendirmek amacıyla aşağıdaki çalışmalar yapılmıştır.

         

1.      Tüm sınıflarda bütün öğrencilere eş  zamanlı olarak akıllı tahtalara enerji tasarrufu ile ilgili yüklenen videolar izletildi.

2.      Enerji tasarrufu ile ilgili pano hazırlandı.

3.      Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin kullandıkları lavabolarda suyun tasarruflu kullanılması konusunda uyarı yazıları ve bilinçlendirici afişler asıldı.

4.      Enerji tasarrufu ile ilgili video velilerimizin de izleyebilmesi için whatsapp gruplarında ve okul internet sitesinde paylaşıldı.

5.      Elektrikli eşyaların bekleme konumunda bırakılmaması için öğretmen ve öğrenciler uyarıldı.

6.      Okulumuzda bulunan PC, Akıllı Tahta ve fotokopi makinelerinin kullanılmadığı zamanlarda kapatılması için öğretmenlere bilgi verildi.

7.      Ortamdaki ısı kaybını önlemek için pencerelerin açık bırakılmaması hususunda öğrenciler uyarıldı.

8.      Enerji tasarrufu ile ilgili görseller ve afişler akıllı tahtalara arayüz olarak yüklenerek tüm öğretmen ve öğrencilere ulaştırıldı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2024 - Güncelleme: 16.01.2024 12:41 - Görüntülenme: 25
  Beğen | 0  kişi beğendi